Bitcoin, det øverste kryptokurrencyaktiv ved markedsværdi, var fortsat med at få opmærksomhed langt, før det smadrede dets all-time high og efter.

Aktivet har omrørt følelser hos enkeltpersoner, institutioner og endda finansielle tilsynsmyndigheder.

Mens institutionelle forhandlere og hvaler forpligter millioner og milliarder til at sikre BTC, ‚regulerer‘ regulatorer sig for at have folks interesse i centrum og opfordrer til global regulering.

For det første advarede Financial Conduct Authority, Storbritanniens finansielle tilsynsmyndighed, den 11. januar 2021 investorer om, at investering i bitcoins og andre kryptokurrencyaktiver er risikabelt, og de, der deltager i det, skal bemærke, at de kan miste alle deres investeringer. De understregede også, at der var ringe eller ingen regulering i kryptorummet, og investorer ikke kunne få adgang til forbrugerbeskyttelsesinstitutioner som Financial Ombudsman Service.

Et behov for Bitcoin-regulering

Ud over den britiske FCA’s udtalelse understregede præsidenten for Den Europæiske Centralbank (ECB), Christine Lagarde, mens hun talte på Reuters Next Conference den 13. januar 2021, at der er behov for en bitcoinregulering, da hun betragter aktivklassen “Meget spekulativ.”

Lagarde fastslog også, at folk har brugt bitcoin til at drive nogle sjove og spændende virksomheder, mens nogle var „fuldstændig forkastelige hvidvaskning af penge“ -aktiviteter. Derfor mener hun, at der er behov for bitcoinregulering på globalt plan.

”Og der skal være regler, og dette skal anvendes og aftales,” på verdensplan siger Christine Lagarde.
En digital euro, der stadig er i gang

Christine Lagarde undlod ikke også at opdatere deltagerne om bankens digitale valuta, der stadig er i brug. Ifølge hende afsluttede ECB for nylig en høring med offentligheden om den digitale euro. Hun nævnte også, at den digitale euro fik det højeste niveau af respons.

På dette punkt er ECB stadig på vej til at frigive den digitale euro. Lagarde, der ikke satte et specifikt tidspunkt for, hvornår den digitale euro endelig vil blive frigivet til offentligheden, sagde, at ECB ikke har travlt med at frigive den foreslåede valuta. Banken ønsker dog at sikre, at systemet er sikkert, transaktioner relateret til den digitale euro er hurtige, og frem for alt opfylder det brugernes krav i regionen.