Het sentiment op sociale media voor Bitcoin is gedaald tot een dieptepunt in twee jaar, maar technische indicatoren zeggen nog steeds ‚kopen‘

Een aantal statistieken geeft aan dat het sociale en handelsgevoel voor Bitcoin nog steeds laag is, ondanks dat de prijs een paar uur geleden boven de $ 11.000 uitkwam

Santiment, leverancier van on-chain analytics, heeft onthuld dat het gewogen sociale sentiment voor Bitcoin op het laagste niveau in twee jaar staat. De statistiek houdt rekening met het totale aantal Bitcoin-vermeldingen op Twitter en vergelijkt de verhouding tussen positief en negatief commentaar op het platform.

Het sociale sentiment steeg een paar maanden geleden toen Bitcoin Revolution zijn sterke herstel begon na de door pandemie veroorzaakte marktcrash van medio maart. Echter, gedurende het grootste deel van mei, juni en juli, toen het actief consolideerde in het lage bereik van $ 9k, viel het opnieuw in negatief gebied.

De analyseprovider merkte op dat contra-intuïtief, negatief sentiment op extreem lage niveaus correleert met prijsstijgingen, terwijl extreme hoge waarden correleren met prijsverlagingen.

Bitcoin bereikte halverwege augustus een hoogste punt in 2020 van $ 12.400, maar heeft de piek van $ 13.800 in 2019 niet gehaald, waardoor een aantal analisten beweerde dat het lagere punt op de lange termijn aangeeft dat we nog niet in een bullmarkt zitten.

Een andere graadmeter voor het marktsentiment is de Bitcoin Fear and Greed Index, die momenteel een neutrale waarde van 48 laat zien op het moment van schrijven. Deze statistiek is afgeleid van een combinatie van factoren zoals volatiliteit, marktmomentum en -volume, interactie met sociale media, marktdominantie en huidige trend.

Het grootste deel van augustus bevond de index zich in de „extreme hebzucht“ -zone rond de 80, aangezien Bitcoin handelde in het hoge bereik van $ 11k.

De laagste niveaus waren niet verrassend in maart en april, toen ‚extreme angst‘ de mondiale markten greep

Het populaire kaartplatform Tradingview heeft ook zijn eigen sentimentindicatoren voor het activum, afgeleid van een aantal technische indicatoren. Op de dagelijkse en wekelijkse weergaven flitsen ze koopsignalen, terwijl de dingen neutraal zijn op de kortere tijdsbestekken.

Bitcoin is gedurende een groot deel van dit jaar grotendeels gecorreleerd aan bewegingen op de aandelenmarkt , maar het ‚ september-effect ‚ is een term die tot stand is gekomen omdat het een historisch zwakke maand is voor het rendement op aandelenmarkten en cryptovaluta (zoals Kraken aangaf in zijn meest recente update). Dit zou kunnen worden weerspiegeld in het sociale sentiment, zoals gerapporteerd door Santiment.

Op het moment van schrijven handelde Bitcoin nog steeds net boven $ 11k, een winst van 2,8% op de dag en bijna 8% op de week.