JPMorgan lancerer Stablecoin og New Blockchain datterselskab

Finansiel kæmpe lancerer endelig sin stablecoin, JPM Coin og et internt blockchain-projekt kaldet Onyx.

  • JPMorgan har meddelt, at dets stablecoin, JPM Coin, bruges i kommercielle transaktioner.
  • Det lancerer også et nyt datterselskab, Onyx, til at håndtere sin bankafvikling blockchain-platform, Liink.
  • Det er ikke klart, om JPMorgan planlægger at gå videre til blockchain.

JPMorgan fortsatte sin blockchain-indsats i denne uge med to store meddelelser, ifølge rapporter fra CNBC.
JPM-mønt tager flyvning med første transaktion

JPMorgan’s stablecoin (JPM Coin) vil blive brugt i Bitcoin Lifestyle kommercielle transaktioner for første gang i denne uge, ifølge det globale leder af grossistbetalinger Takis Georgakopoulos.

Han afslørede ikke, hvilket firma der bruger JPM Coin, kun at en „stor teknologiklient bruger stablecoin.“

JPMorgan annoncerede oprindeligt sin stablecoin i februar 2019, men banken brugte kun mønten til interne transaktioner på tidspunktet for meddelelsen. JPMorgan foreslog desuden, at pilottests skulle begynde i slutningen af ​​2019.

Det antydede imidlertid ikke, at mønten blev brugt fuldt ud i kommercielle situationer indtil nu.

Denne uges nyheder indebærer, at JPM Coin er klar til udbredt brug. Det er dog stadig ikke tilgængeligt for detailkunder, og JPMorgan’s websted siger stadig, at det ikke „har planer om at stille [JPM Coin] til rådighed for enkeltpersoner.“

Onyx datterselskab starter

Georgakopoulos annoncerede også JPMorgan’s nye datterselskab, Onyx, der fungerer som en forretning for sine blockchain-projekter. Han tilføjede, at Onyx er beregnet til at kommercialisere JPMorgans tidligere blockchain-arbejde.

Virksomhedens bestræbelser er at ”bevæge sig fra forskning og udvikling til noget, der kan blive en reel forretning,” sagde Georgakopoulos.

Dette blockchain-produkt er beregnet til brug i overensstemmelse med lovgivningen, styring af kontoinformation og digitalisering af betalinger. Det kunne f.eks. Bruges til at afhjælpe bankfejl eller eliminere papirkontrol. Med andre ord håndterer platformen primært bankrelateret information snarere end digitale aktiver.

JP Morgan-direktør Omar Farooq vil fungere som administrerende direktør for Onyx. Firmaet indeholder mere end 100 medarbejdere, og det er i øjeblikket i partnerskab med over 25 førende banker og mere end 400 institutioner.
Vil JPMorgan gå dybere ind i Blockchain?

Det er ikke klart, om JPMorgan planlægger at udvide sine blockchain-tilbud i fremtiden. Virksomheden har været tilbageholdende med at støtte kryptovaluta direkte. Desuden solgte den en af ​​sine blockchain-platforme (Quorum) til Ethereum-udviklingsfirmaet ConsenSys tidligere på året og reducerede sin egen involvering i projektet.

Samtidig har JPMorgan til en vis grad vendt sig mod blockchain

Firmaet har etableret et bankforhold med kryptokurrencyvirksomheder, herunder Coinbase og Gemini. Det tilhører også flere blockchain-koalitioner, herunder Hyperledger Foundation og Enterprise Ethereum Alliance. Nogle datterselskaber af JPMorgan, herunder Chase Bank, tilbyder endda kryptovaluta-tjenester til detailbrugere.

De seneste nyheder indikerer, at JPMorgan er interesseret i at udvide sine kommercielle blockchain-tilbud, selvom der ikke er nogen nye tjenester annonceret til offentligheden.